Archief met reis- en andere verslagen 

Ter informatie:  Niet van iedere reis wordt een verslag gemaakt, gelukkig . . . . . . . . . . . . . want van meer dan 30 verslagen per jaar zou deze website niet overzichtelijker worden.

Verslag van onze kerstpakkettenaktie.
Hier een verslag waarom we een kerstpakkettenaktie hebben ondernomen en hoe het vervolgens is verlopen. Het wegbrengen met twee trailers van de laatste 1800 kerstpakketten naar Roemenië heeft onze chauffeurs in contact gebracht met echte winterse omstandigheden.

Verslag juni 2012
Donderdag 21 juni 2012 om 3 uur in de ochtend vertrokken Ale Wielinga en Maarten Koel met een trailer vol hulpgoederen naar Breaza een dorpje vlakbij het stadje Reghin in Roemenië. Jaap Koning en Jelle van Dijk vertrokken later die dag met dezelfde bestemming.

Reisverslag van het laatste transport in 2011 met hulpgoederen naar Breaza.

Reisverslag van mei 2010 naar Breaza.
Het vervoer van hulpgoederen gaat gewoon door, inmiddels staat de teller van dit jaar alweer op vijftien. Het begint eentonig te worden maar de vraag naar hulpgoederen neemt steeds toe. De economie draait niet goed in Roemenië en juist de mensen die het toch al niet breed handen.

Reisverslag van december 2009 naar Breaza e.o.. Jaap Ligthart, Klaas Groot en Maarten Koel.
Er is weer een hulptransport naar Breaza en omgeving in Roemenië gegaan. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 december zijn Jaap Ligthart, Klaas Groot en Maarten Koel hiermee onderweg geweest.

Reisverslag van november 2009 naar Botosani. Charles Buiter en Bert Koree
Maandag 23 november vertrokken wij, Bert Koree en Charles Buiter naar Botosani, in noordoost Roemenie. Nadat Bert in Zaandam was opgepikt door Charles, kon de rit beginnen.

Reisverslag van okt. 2009 naar Sandanski (BG) en Ostruvul Corbului (RO) Ard Smid en Rob Booden
Maandag 19-10-2009. Nadat wij, Ard Smid en Rob Booden, eerst nog de tank eens extra hadden gevuld, zij we om 04.45u uit Heerhugowaard vertrokken met als doel Sandanski in zuidwest Bulgarije. De reis ging door……. lees meer

Reisverslag van Oktober 2009 naar Marghita en Breaza  Maarten Koel en Jaap Ligthart
Maandag 13 oktober stipt om vier uur in de ochtend vertrokken Jaap Ligthart en Maarten Koel vanuit Heerhugowaard met een trailer vol hulpgoederen naar Roemenië. De bestemming was Marghita en Breaza, inmiddels bekende plaatsen voor de vrijwilligers van stichting Promotie. Als je met z’n tweeën zo’n rit maakt.

Het reisverslag van Augustus 2009 Roel Hooiveld en Astrid Hooiveld-Spaansen
In week 31 is Roel naar Roemenie geweest met hulpgoederen. Het kwam door een gesprek met Charles Buiter een paar maanden geleden. Charles vertelde over zijn hobby om hulpgoederen met de vrachtwagen weg te brengen en Roel leek dit ook wel leuk.

Het reisverslag van Juni 2009 Klaas Groot, Rob Booden, Maarten Koel, Willem Loos, Charles Buiter en Bert Koree
Het bestuur en de vrijwilligers zitten niet stil voor wat betreft de organisatie van hulptransporten naar Roemenië en Bulgarije. Met dank aan onze sponsors zijn we in de gelegenheid met regelmaat waardevolle goederen te versturen. De wereldwijde crisis raakt ook de mensen in deze landen.

Reisverslag van maart 2009 naar Bulgarije in  Rob Booden, Jaap Koning, Maarten Koel en Jan Nome
Op dinsdag 17 maart vertrokken vier leden van Stichting Promotie naar Bulgarije met 2 trucks vol hulpgoederen, Rob Booden, Jaap Koning, Maarten Koel en Jan Nome waren dit keer de chauffeurs.

Wat een goed netwerk kan verrichten

Dinsdag 28 april 2010 stuurde de Stichting Netwerk Roemenië een noodoproep door voor een beademingsmachine. Dit is rondgebazuind en dankzij de St. Vrienden van Sighet hebben we een dergelijk apparaat op kunnen halen in het Zaans Medisch Centrum (De Heel). Gisteren (11 mei 2010)is het apparaat meegegaan met ons transport op weg naar mevrouw Petruta in Sighisoara.

Lees hier de berichtgeving rondom de hulpverlening aan Haiti met aansluitend het laatste nieuws.

Augustin en Eva 
Een korte samenvatting van het leven van Augustin en Eva Kovacs

Wanneer men de omstandigheden ziet waarin deze mensen leven, komen er vragen in ons op van: “Hoe zijn zij in een dergelijke situatie beland? Hoe oud zullen deze mensen zijn?”.

Bejaardenhuis Caritas
Karnsi van het bejaardentehuis is langs geweest en heeft gevraagd of ik nog een bed ter beschikking heb.