PB230101Maandag 23 november vertrokken wij, Bert Koree en Charles Buiter naar Botosani, in noordoost Roemenie. Nadat Bert in Zaandam was opgepikt door Charles, kon de rit beginnen.

Duitsland was geen probleem. Ondanks de “Baustelle’s” konden we goed doorrijden. De grens van Oostenrijk werd in de namiddag bereikt en dus reden we door naar Sankt Polten, wat 60 km. voor Wenen ligt. Na eten en een enkel biertje, gingen we slapen.

Dinsdag 24 november.

Om 5.30u zijn we de baan weer opgegaan.De Hongaarse grens was ook geen probleem. Nadat we getankt en €12 hadden betaald voor de tol, konden we doorrijden naar Roemenie. Op de weg tussen Albertirsa en Artand moesten we wel opletten vanwege de kamikaze acties van Roemeense chauffeurs, maar dat kwam allemaal weer goed af deze keer. Na de grens met Roemenië weer even tanken bij de M.O.L en ook weer tol betalen. Daarna konden we via Oradea doorrijden naar het bekende chauffeursrestaurant “Route 60”, waar we gingen eten en slapen.

Woensdag 25 november.

‘s Ochtends weer vroeg op en op weg naar Botosani, waar we om 14.30u aankwamen. Cristi stond al te wachten met zijn mannen en direct kon het lossen beginnen. Voordat het donker werd, waren de spullen die voor de loods bestemd waren er uit.
Snel de auto parkeren want het eten stond al klaar in het kinderhuis, waar we spontaan onthaald werden door de aanwezige kinderen,

Donderdag 26 november.

PB260152Deze dag zijn we gaan lossen bij het kinderziekenhuis in Botosani.Na het lossen mochten we een kijkje nemen in dit kinderziekenhuis, wat een indrukwekkend bezoek werd. Het deed ons beseffen, dat wij niet mogen klagen in ons land.

Toch was er ook positief nieuws.

Er was namelijk een nieuwe afdeling gebouwd en ingericht met behulp van Europees geld, waar ze zeer trots op waren.

Vrijdag 27 november.

Zijn we vertrokken naar Marghita, naar de boerderij waar Harmen en Janny Hulsman wonen. Daar hebben wij het weekend door gebracht.

Maandag 30 november.

Zijn we weer vertrokken naar Nederland. Alles liep weer op rolletjes.

Dinsdag 01 december.

Nadat Bert was afgezet in Zaandam, werd de auto om 18.00u. weer neergezet bij “v/d Heerik” in Heerhugowaard.
Het was weer een leuke en leerzame rit…